top of page

Import af hund

 

 

Hermed regler for import af hvalpe/hunde

Der skal fremover udfyldes en ansøgningsblanket. Link til ansøgningsskema.

Id-mærke og hundepas/rabiesvaccination

Alle hunde, der importeres til Danmark, skal have et pas, hvori det dokumenteres, at dyret er vaccineret mod rabies. Dyrene skal også kunne identificeres ved chipmærke eller tatovering. Senest tre uger før afrejse til Danmark skal hunden været rabiesvaccineret for at kunne få udstedt et pas.

Der er flere regler omkring import af hunde, der skal være opfyldt. Alle regler kan findes på DKK’s hjemmeside. 

 

Da der ikke findes en godkendt rabiesvaccine til hvalpe under tre måneder, er det svært at leve op til kravet om, at netop de helt unge hunde også skal være vaccineret for rabies, hvis de importeres til Danmark.

Der skal derfor søges om dispensation for denne regel. Relevante oplysninger om hvordan man går, hvad der skal stå i ansøgningen og hvornår det skal gøres, findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Ansøgninger om dispensation vil blive behandlet lokalt i fødevareregionerne, og man skal regne med, at ansøgningsfristen bliver på 30 dage før indførelse kan finde sted. Sørg derfor for at kontakte den lokale fødevareregion i god tid inden import.

Såfremt hvalpen bliver indført fra lande, der betegnes som fri for rabies, skulle der ikke være problemer i, at få tilkendt en dispensation, men medlemmer, der skal importere dyr, opfordres under alle omstændigheder til, at man henvender sig til den lokale fødevareregion for nærmere besked om procedurerne. Her finder du de lokale fødevareregioner .

bottom of page