top of page

Hvis du vil have . . . .

En voksen hund:
Vi håber naturligvis ikke, at der alt for ofte er hunde, der skal omplaceres via redningsfonden. Derfor kan det blive nødvendigt, at stå på venteliste, hvis man er interesseret i at overtage en voksen hund. Vi håber, at folk er villige til at vente på, at den rigtige hund dukker op, for disse hunde fortjener en chance mere.

Selv om en familie står øverst på ventelisten, er det ikke sikkert, at den får hund først. Hvis den første hund, der skal omplaceres ikke passer ind i familien, vil vi forsøge at finde et andet hjem til den. Hellere vente lidt længere på den rigtige hund, end at hunden skal omplaceres igen senere, fordi det ikke fungerer.

Står ingen på venteliste eller passer en hund ikke til de ventende hjem, vil redningsfonden forsøge at finde et nyt hjem ved at annoncere på BCK's hjemmeside, i Border Collie News, BCK's Facebook eller via Pia's BC redningsfond mail (kan også findes på Facebook).

Den nye ejer underskriver også en kontrakt. Han skriver kort og godt under på, at han vil give hunden et godt liv. At den vil få et kvalitetsfoder, blive trænet og aktiveret, bliver passet med vaccinationer, dyrlæge og lignende og at den ikke bliver omplaceret igen eller solgt videre. Er det af en eller anden grund uundgåeligt, at den skal omplaceres igen, skal dette ske gennem redningsfonden. I så fald betaler man ikke for omplaceringen.

Fondformidler

Klubben har fået et samarbejde med Pia's BC redningsfond for voksne hunde, der søger nyt hjem.
Pia kan kontaktes på mail, her kan du skrive oplysninger om den hund du/I skal af med eller sende info om dig/jer selv og dermed komme på venteliste til en voksen BC.
Der kan også sendes 
mails eller ringes til BCK's formand, som videreformidler info til Pia.

Er du nødt til at skille dig af med din voksne border collie? Eller leder du efter en ny hund og har lyst til at overtage en voksen border collie? Så kontakt BCK eller Pia's redningsfond!

 

Hvad er en redningsfond?
En redningsfond er en slags formidlingstjeneste, der formidler kontakt mellem personer, der er nødt til at finde et nyt hjem til sin hund og personer, der gerne vil overtage en voksen hund.

BCK's redningsfond vil naturligvis udelukkende beskæftige sig med at finde nye hjem til border collier.


Hvorfor en redningsfond?
Det er ikke ualmindeligt, at en familie køber en sød og nuttet border collie hvalp uden helt at være klar over, hvad det er for en hund de får. Når hunden vokser op og begynder at udvikle en masse uvaner, fordi den ikke får opmærksomhed og (hjerne-)motion nok, så melder problemerne sig. Det er synd for både ejerne og hunden, men det behøver ikke koste hunden livet! Den kan have mange pragtfulde år hos en ny familie, der har tid og forståelse for den.

Det samme gælder hunde, der kommer i klemme i skilsmisser, hunde hvis ejere får job i udlandet eller hunde som af andre grunde havner i en situation, hvor deres ejere ikke kan beholde dem.


Hvordan?
Hvis en familie beslutter at deres hund skal omplaceres og gerne vil have redningsfondens hjælp til dette, så henvender de sig til fondens kontaktperson, der foreløbigt bliver undertegnede. Her skriver de under på en kontrakt, der giver redningsfonden ansvaret for og retten til, at finde et nyt hjem til hunden. De skriver under på, at de vil overdrage hunden til den person/familie redningsfonden finder egnet. Samtidig afleverer de de stamtavle og underskrevne ejerforholdspapirer.

De virker måske barskt, men det er ene og alene for at sikre, at folk virkelig har tænkt over beslutningen og ikke trækker i land, når redningsfonden står med en familie, der glæder sig til at overtage hunden.

Hunden bliver i sit hjem indtil den nye ejer henter hunden. Da redningsfonden har hundens papirer, sørger vi for at fremsende dem til den nye ejer, der skriver under på ejerskiftet og derefter sender det til DKK/Dansk Hunderegister.

På den kontrakt, som hundes ejer underskriver, er en række spørgsmål om hundens adfærd, træningsniveau, forhold til børn/hunde/dyr, sundhed osv. Disse spørgsmål beder vi hundens ejer besvare og ud fra disse svar, vil vi forsøge at finde den ideelle familie til hunden.

Sådan gør man

 

 

Redningsfonden skulle gerne hvile i sit selv, forstået på den måde, at fonden skal ikke tjene penge på den, men den skal heller ikke koste fonden noget. Derfor kommer det til at koste et beskedent beløb både at aflevere og modtage en hund fra redningsfonden.

 

Priser:

At få omplaceret sin hund via redningsfonden:  200 kr.
At modtage en hund fra redningsfonden:  500 kr.
De penge en omplacering koster går til telefonregning, porto mv.

Man kan henvende sig til BCK eller direkte til Pia's BC redningsfond på mail, både hvis man er interesseret i at modtage en voksen border collie eller hvis man er nødt til at finde et nyt hjem til sin border collie. Vi vil gøre hvad vi kan for at hjælpe.

Økonomi

bottom of page