top of page

Regler for Årets Lydighedshunde

Information om hvordan man bliver Årets Lydigheds Border Collie.

Når du har læst reglerne, kan du indtaste dine data her. 

Regler for deltagelse:

​Alle DKK registrerede border collier, hvis ejere/førere er medlem af Border Collie klubben, kan deltage i konkurrencen om Årets Lydighedshund.

Resultaterne kan opnås på aut. lydighedsprøver godkendt af DKK.

Man kan kun konkurrere i én klasse om året. Skulle man have opnået gode resultater i flere klasser i løbet af året, vælger man selv i hvilken klasse, man vil deltage og skriver disse resultater ind i skemaet .

ALLE resultater SKAL være indsendt INDEN den 1/1-2024 for at komme i betragtning.

Konkurrence året løber fra 1/1 – 31/12.

Hundeførerne skal selv sørge for at indberette de tællende resultater i skemaet som vil være at finde på BCK hjemmeside i perioden fra oktober. for det pågældende år.

Alle felter skal udfyldes for at indberetningen er gældende.

De vindende ekvipager kåres til Border collie klubbens lydighedsprøver i februar til prøven den 20. marts 2022 i IEC, Viborg og får uddelt en roset. Efterfølgende skal de vindende ekvipager der ikke er tilstede og får taget billeder på dagen, indsende et billede af den vindende hund og roset til Border Collie News samt til BCK’s hjemmeside.


For at blive årets lydighedshund skal man indsende:


2 resultater for LP1
3 resultater for LP2
4 resultater for LP3
5 resultater for LPC
5 resultater for LPE

 

Vi glæder os til at modtage resultater fra alle de aktive lydighedsfolk og deres Border Collier.

 


Regler for de enkelte klasser:

Klasse 1:
Den border collie, der sammenlagt har opnået det højeste antal point i LP1 til 2 prøver i konkurrenceåret, bliver Årets lydighedshund i klasse 1.


Pointlighed:
I tilfælde af pointlighed vinder den hund, som har opnået flest point i LINEFØRING.
Hvis hundene har opnået lige mange point i denne øvelse, er det derefter STÅ og INDKALD, som er gældende. (i nævnte rækkefølge)

 

Klasse 2:
Den border collie, der sammenlagt har opnået højeste antal point i LP2 til 3 forskellige prøver i konkurrenceåret, bliver Årets lydighedshund i klasse 2.


Pointlighed:
I tilfælde af pointlighed vinder den hund, som har flest point i  DIR. APPORT.
Hvis hundene har opnået lige mange point i denne øvelse er det FRI VED FOD og STILLINGSSKIFT, som er gældende i nævnte rækkefølge.

 

Klasse 3:
Den border collie, der sammenlagt har opnået højeste antal point i LP3 til 4 forskellige prøver i konkurrenceåret bliver Årets lydighedshund i klasse 3.


Pointlighed:
I tilfælde af pointlighed vinder den hund, som har flest point i FREMSENDING.
Hvis hundene har opnået lige mange point i denne øvelse, er det DIR APPORT og STILLINGSSKIFT, som er gældende i nævnte rækkefølge.
Hvis hundene stadig står lige, gælder summen af de to bedste 1. præmier.

 

Championklassen:
Den border collie, der sammenlagt har opnået højest antal point i LPC til 5 forskellige prøver i konkurrenceåret, bliver Årets lydighedshund i Championklassen.

 

Pointlighed:
I tilfælde af pointlighed, vinder den hund, som sammenlagt har opnået flest point i RUNDT OM. Hvis hundene har opnået lige mange point i denne øvelse, er det DIR APPORT og FVF, som er gældende i nævnte rækkefølge.
Hvis hundene stadig står lige, gælder summen af de tre bedste 1. præmier.

 

Eliteklassen:
Den border collie, der sammenlagt har opnået højest antal point i LPE til 5 forskellige prøver i konkurrenceåret, bliver Årets lydighedshund i Eliteklassen.

 

Pointlighed:
I tilfælde af pointlighed, vinder den hund, som sammenlagt har opnået flest point i INDKALD MED STÅ OG DÆK. Er der stadig pointlighed gælder de sammenlagte point i FREMSENDING, FJERNKONTROL OG DIR APPORT i nævnte rækkefølge.

Spørgsmål kan rettes til LP udvalget:  lydighed@bordercollieklubben.dk 

bottom of page